Испанската група Inditex, един от световните лидери в модната индустрия, ускорява процеса,

...
Испанската група Inditex, един от световните лидери в модната индустрия, ускорява процеса,
Коментари Харесай

Inditex затваря всички магазини Bershka, Pull & Bear и Stradivarius в Китай

Испанската група Inditex, един от международните водачи в стилната промишленост, форсира процеса, с цел да затвори всички свои физически магазини на марките Bershka, Pull & Bear и Stradivarius в Китай. Това е част от тактиката за маркетинг промяна, която се ускори през 2020 година и в която главният фокус е азиатският колос, както и Испания. Новината за това беше публикувана от профилирания портал WWD, в който се разказва в детайли, че тези затваряния ще се извършат още този януари.

В края на третото тримесечие на финансовата година на Inditex трите марки затвориха общо 93 магазина в континентален Китай: 37 от Pull & Bear, 34 от Bershka и 22 от Stradivarius. Когато процедурата по затварянето на физическите магазини завърши, Bershka, Pull & Bear и Stradivarius ще продават облеклата си единствено посредством своите онлайн магазини, предава . 

През юни 2020 г. Inditex разгласи желанието си да форсира процеса по намаляване на глобалната си мрежа от физически обекти до диапазон сред 6700 и 6900 точки на продажба. Мярка, която би засегнала по-пряко двата й съществени пазара - Испания и Китай. За Испания компанията предвиждаше сред 250 и 300 затваряния, а за всички интервенции в Азия сред 340 и 400. През третото тримесечие на годината Китай е бил пазарът, чиято мрежа е била най-силно понижена - текстилната група е понижила физическото си наличие в тази страна с 88 магазина сред 31 януари и 31 октомври 2020 година, като 61 затваря единствено през третото тримесечие. 

Пандемията форсира проектите за цифрова промяна на Inditex, за които тя разгласи общи вложения от 2,7 млрд. евро за идващите години. Част от тях беше ориентирана към затварянето на физически магазини и популяризирането на онлайн канали, с цел да имат по-голям потенциал пред нарастващото търсене, породено от пандемията. 

До третото тримесечие Inditex усили своите онлайн продажби със 75% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и предвижда, че ще фактурира 6,5 милиарда евро по този метод при приключването на фискалната му година през януари. С тях той ще надвиши заложената за 2022 година цел 25% от оборота да идва от онлайн канала. 

Източник: 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР